30 Ocak 2015 Cuma

LifeLogging Viewer

Yaşam Günlüğü Görüntüleme

"Öğrenme Deneyimlerinin Yönetimi İçin Çoklu Cihazlı ve Çoklu Algılayıcılı Bir Yaşam Günlüğü Sisteminin Tasarımı, Geliştirilmesi ve Uygulanması" isimli ve TÜBİTAK 3001 projesi kapsamında geliştirilen günlük yakalama yazılımlarıyla yakalanan verilerin görüntülenmesi amacıyla LifeLoggingViewer yazılımı geliştirilmektedir.

LifeLoggingViewer yazılımının kökeni önceki projede geliştirilen AllMyListsLE yazılımıdır. Yakalayıcı uygulamalarla yakalanan ekran ve kamera görüntülerinin bir zaman çizelgesi boyunca görüntülenmesi ve seçilen görüntü gruplarına yorum yazılması olanağı sağlayan AllMyListsLE yazılımı elden geçirilmiş, yeni SDK'ya uyarlanmış ve görüntü görüntülemenin yanı sıra video, ses ve konum görüntüleme olanağı da eklenerek LifeLoggingViewer olarak yeniden isimlendirilmiştir.

Kullanıcının OneDrive klasöründeki günlük verilerinin çalışma bilgisayarına indirilmesini sağlayan ve önceki projede geliştirilmiş olan LifeLoggingTransporter yazılımına yaşam günlüğü kamerası görüntülerinin de aktarılmasını sağlayan modül eklenmiş ve böylece kullanıcının yakalanan tüm görüntü, ses, video ve konum bilgilerinin aynı ortamda bir zaman çizgisi boyunca görüntülenebilmesi sağlanmıştır. 

Kullanıcı LifeLoggingViewer'da tarih listesinden bir gün seçtiğinde o gün kullanılmış olan tüm yakalama cihazlar listelenir. Bu listeden bir cihazı seçildiğinde, o algılayıcıyla yakalanan tüm güne ait veriler ekranda uygun görüntüleyici kullanılarak görüntülenir. Kullanıcı gün içerisinde bir saat seçerek o saat boyunca 30 saniyede bir yakalanmış olan bütün günlük verilerine erişir.

Resim 1. LifeLoggingViewer - Giyilebilir yaşam günlüğü kamerası görüntüleyici


Resim 2. LifeLoggingViewer - Konum görüntüleyici


Resim 3. LifeLoggingViewer - Kamera videosu görüntüleyici ve oynatıcı


Resim 4. LifeLoggingViewer - Ekran videosu oynatma

Resim 5. LifeLoggingViewer - Ses görüntüleyici ve oynatıcı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder