18 Nisan 2013 Perşembe

Transfer Images From SkyDrive Folders To Local Folders

Görüntüleri SkyDrive Klasörlerinden Yerel Klasörlere Taşıma

Önceki yayından günümüze geçen süre içerisinde bir Windows Store uygulaması olan LifeLoggingCC yazılımının masaüstü sürümünü geliştirdim. LifeLoggingCCDesktop olarak adlandırdığım bu yazılım Windows 7 ve Windows 8 masaüstünde çalışmakta ve yerel klasörlere erişebildiği için doğrudan SkyDrive klasörüne kayıt yapabilmektedir. Kamera görüntüsü kaydeden yazılımlar genellikle kamera görüntüsünü önce ekrandaki bir "image" nesnesine yansıtmakta ve bu nesne üzerinden kayıt gerçekleştirmektedirler. Bu durum kullanılan API'lere göre değişen çeşitli sorunlara neden olmaktadır. Bazı durumlarda "image" üzerin başka bir pencere geldiğinde "overlay" gerçekleşmekte ve kaydedilen resimde üstteki pencereye ait parça da görünmekte. Bazı durumda da "image" 'ı içeren pencere küçültüldüğünde görüntü alınamamakta. Bu nedenle LifeLoggingCCdesktop'u geliştirirken image kullanmayan bir çözüm aradım ve OpenCV'yi keşfettim. OpenCV'yi .Net ortamında kullanmak amacıyla EMGU.CV wrapper'inı kullandım. Sonuçta LifeLoggingSC şeklinde çalışan bir uygulama ortaya çıktı.



Bu arada LifeLoggingCC yazılımını LifeLoggingCCPhone'da olduğu gibi görüntüleri doğrudan SkyDrive'a "upload" yapacak şekilde yeniden düzenledim. Bu amaçla Live SDK 5.3 kullandım.

 "Capture" Ekranı

"Images" Ekranı

"Upload" Ekranı

4 Nisan'daki http://personalinformationsystems.blogspot.com/2013/04/data-gathering-from-lifelogging-devices.html sayfasında LifeLogging yazılımlarıyla oluşturulan ve SkyDrive'da biriken görüntülerin yerel klasörlere aktarılması amacıyla LifeLoggingTransporter  isimli bir uygulamanın geliştirilmesi gerektiğini belirtmiştim. Geçen süre içerisinde LifeLoggingTransporter programını tamamladım.

Program kullanıcıya üç seçenek sunmaktadır. Bunlardan birincisi LifeLoggingSC ve LifeLoggingCCDesktop uygulamalarının oluşturduğu ve SkyDrive altındaki Resimler\LifeLogging klasörüne kaydettikleri ekran görüntüleri ve kamera görüntülerinin buradan alınarak yerel Resimlerim\LifeLogging klasörüne taşınmasını sağlıyor. İkinci seçenek LifeLoggingCC ve LifeLoggingCCPhone Windows Store uygulamalarının oluşturduğu ve doğrudan SkyDrive'a "upload" yaptıkları kamera görüntülerinin yerel klasörlere taşınmasını sağlamaktadır. Üçüncü seçenek ise giyilebilir yaşam günlüğü kameralarının görüntülerinin yerel klasörlere aktarılması amacıyla rezerv edilmiştir.


 "Seçenekler" Ekranı


"Birinci Aşama" Ekranı


"İkinci Aşama" Ekranı

Taşıma işlemleri iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada SkyDrive klasörlerindeki görüntüler belirlenmekte ve kullanıcıya raporlanmakta, ikinci aşamada ise görüntüler yerel klasöre aktarılarak SkyDrive'dan kaldırılmaktadır.

Bu düzenlemeler sonucunda proje kapsamında ihtiyaç duyulan yazılımların tümü temel işlevlerini yerine getirecek düzeyde geliştirilmiş oldu. Geliştirilen yazılımların genel durumu aşağıdaki tabloda verilmiştir:




Ortamlar
Programlar
 Kullanılan API
Windows 7
Windows 8 Masaüstü
Windows 8 Store
Windows Phone 8
LifeLoggingSC
.Net 4.0
X
X
1
2
LifeLoggingCC
.Net 4.5 & Live SDK 5.3
X
LifeLoggingCCDesktop
.Net 4.0
EMGU SDK (.Net Wrapper for OpenCV)
X
X
3
LifeLoggingCCPhone
.Net Phone 8 SDK & Live SDK 5.3
X
LifeLoggingTransporter
.Net 4.0
X
X
AllMyListsLE
.Net 4.0
X
X
AllMyListsMetro (Tercihe bağlı)
.Net 4.5
X
1 Windows 8 Store uygulamalarının ekran görüntüsü almaları OS düzeyinde engellenmiştir.
2 Windows Phone 8 uygulamalarının ekran görüntüsü almaları OS düzeyinde engellenmiştir.
3 LifeLoggingCCDesktop Windows 8 masaüstünde çalıştırıldıktan sonra Windows Store uygulamalarına geçildiğinde de ekran kaydetmeye devam etmektedir.

Bundan sonraki aşamada AllMyListsLE yazılımına ağırlık verilecektir. Gerçek görüntüler ile denemeler gerçekleştirilecek, yazılıma Öğrenme Deneyimlerini Betimleme Sihirbazı eklenecek, yazılımın öğrenme deneyimlerinin kaydedilmesi, planlanması ve değerlendirilmesi amacıyla kullanımı araştırılacaktır.

LifeLogging yazılımlarında ise çok kameralı bilgisayarlarda kamera seçimi olanağı sağlanacaktır. Görüntülere konum ve IP bilgisi gömülmesi araştırılacaktır. Ayrıca tüm yazılımların görsel yapısı üzerinde çalışılacaktır. Projenin uygulama aşamasına kadar geçecek sürede yazılımların ayrıntılı kurulum ve kullanım testleri gerçekleştirilecek, dokümantasyonu tamamlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder