31 Mayıs 2013 Cuma

Hardware of LifeLogging Project

LifeLogging Projesinin Donanımları

"Yaşam Boyu Öğrenme Deneyimlerinin Yönetimi Amacıyla Bir Dijital Yaşam Günlüğü Sisteminin Geliştirilmesi ve Uygulanması" projesinde geliştirme ve uygulama sürecinde giyilebilir yaşam günlüğü kameraları, akıllı telefonlar, tabletler, diz üstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar kullanılacaktır.  Windows Phone 8 yüklü olan Nokia Lumia 920 model akıllı telefonlar 12 Mart 2013 tarihinde temin edilmiştir. Bu telefonlarda projede geliştirilen LifeLoggingCCPhone yazılımı kullanılacaktır. Uygulayıcılar hareket halindeyken ya da bilgisayarları başında değilken bulundukları ortamı görüntülemek istediklerinde bu yazılımdan yararlanacaklardır.
30 Mayıs 2013 tarihinde ise tümünde Windows 8 Pro işletim sistemi yüklü olan tablet, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar gelmiştir. 

Projede tablet bilgisayar olarak Samsung Ativ Smart PC Pro kullanılacaktır. Bu cihazda projenin uygulama sürecinde LifeLoggingSC, LifeLoggingSCDesktop ve LifeLoggingCC yazılımları yüklü olacaktır. Uygulayıcıların bu tableti mobil durumda iken ya da iş dışında sosyal medyaya erişirken ekran görüntülerini kaydetmek ya da ortamı görüntülemek amacıyla kullanacakları öngörülmektedir.
Projede kullanılacak olan dizüstü bilgisayarlar için Lenovo IdeaPad Yoga 13 seçilmiştir. Bu bilgisayarlarda da LifeLoggingSC, LifeLoggingCC ve LifeLoggingSCDesktop çalışacaktır. Uygulayıcılar bu bilgisayarı iş ortamı dışında seyahat halindeyken profesyonel kullanım anında ekran ve ortam görüntülerini kaydetmek amacıyla tercih edeceklerdir. 
Projede kullanılacak masaüstü bilgisayar olarak Sony Vaio L seçilmiştir. Bu bilgisayar ev ortamında kullanılacaktır ve diğer yazılımların yanısıra AllMyListsLE ve LifeLoggingTransporter yazılımları için kullanılacaktır. Bu yazılımlarla yaşam ve öğrenme deneyimlerini yönetebileceklerdir.
Projede kullanılacak donanımların arasında sadece giyilebilir yaşamgünlüğü kameraları henüz temin edilememiştir. Bu donanım türü için Autographer ya da Memoto marka giyilebilir kameralar düşünülmektdir. Henüz her iki kamera da piyasaya sürülmemiştir.



Uygulayıcılar bu kameraları günlük yaşamlarında içinde bulundukları ortamı kaydetmek amacıyla kullanacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder